Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Україна отримала ще 705 600 доз вакцини AstraZeneca від COVID-19 в межах COVAX

Сьогодні в Україну прибула нова партія вакцин AstraZeneca від COVID-19. 705 600 доз доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної ініціативи COVAX. 

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ України.

Цю партію мають використати для вакцинації другою дозою тих, хто отримав перше щеплення вакцинами CoviShield/AstraZeneca та AstraZeneca-SKBio, зокрема медиків та інших працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об’єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком 65+. Також друге щеплення отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами, громадські діячі.

«Усі, кого щепили першою дозою вакцини AstraZeneca, гарантовано отримають другу дозу цієї вакцини. Ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку та співпрацю. Разом ми зможемо захистити якомога більше українців від коронавірусної хвороби», — зазначив  Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Це вже четверта поставка вакцин від COVID-19 в Україну в межах COVAX – глобальної ініціативи, що об’єднала уряди, організації у сфері охорони здоров’я, виробників, науковців, приватний сектор, громадянське суспільство та благодійників, щоби забезпечити рівний доступ до вакцин від COVID-19 для всіх країн. 

Раніше в рамках COVAX Україна отримала 590 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca. 

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI)ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. 

фото:UAinfo

Перейти до вмісту