Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна гідна бути рівноправним членом НАТО, – Володимир Зеленський

Україна має сильну армію та заслуговує на те, щоб бути запрошеною і стати рівноправним членом НАТО. Північноатлантичний альянс повинен об’єктивно оцінити євроатлантичні прагнення нашої держави. Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів» у Києві.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Глава держави наголосив, що Україна доклала багато зусиль для того, щоб лідери НАТО підтвердили перспективи прийняття нашої країни до Альянсу.

«Наші військові демонструють міцність та потужність армії, вона готова захищати. Я про це комунікував з лідерами (країн – членів НАТО. – Ред.), запрошував їх на Донбас, щоб вони бачили рівень. Ми достойні бути членами Альянсу, якщо Альянс бачить Україну серед членів НАТО не за лаштунками, а за одним столом», – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави подякував Президенту США Джо Байдену, Прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону, а також лідерам інших країн – членів НАТО, які під час Брюссельського саміту підтримали євроатлантичні прагнення України.

«Я вважаю, що Україна заслуговує на більше. Ми заслуговуємо, щоб бути одними з рівних в Альянсі, серед потужних країн. Нас потрібно запрошувати – я вважаю, що це чесно. Ми не повинні просити», – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, Україна у відносинах з НАТО обрала політику бажаного гостя, на відміну від деяких політичних сил, які в попередні роки наближали країну до Альянсу лише на словах.

«У нас інша політика. Це внутрішня, міцна позиція щодо поваги до України як до держави, до нації», – сказав Президент.

Володимир Зеленський зауважив, що окремим політикам не подобається пряма, чітка позиція України щодо необхідності підтримки її євроатлантичного курсу.

«Багато зараз кажуть, що у нас дуже різка, жорстка позиція, що комусь це не подобається. Я вважаю, що вона справедлива, тому що вона чесна», – наголосив Президент.

Перейти до вмісту