Ви тут:

У Полтаві відслужать панахиду за полеглими захисниками

17 червня, у четвер, о 12 год 35 хв у Свято-Успенському кафедральному соборі Православної Церкви України (ПЦУ) м. Полтава відбудеться панахида по усіх захисниках України, які навесні 2021 року загинули на російсько-українському фронті.

Участь у вшануванні Героїв візьмуть співробітники Полтавського обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України, Полтавського обласного військового територіального центру комплектування та соціальної підтримки та курсанти й викладачі Полтавського військового коледжу сержантського складу Інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут, повідомляє Північно-східний міжрегіональний відділ УІНП.

Поіменно згадають полеглих Героїв, їхні біографії, досягнення на службі та обставини загибелі. У березні, квітні і травні цього року на російсько-українському фронті загинуло 29 військових.

Захід відбудеться з дотриманням карантинних обмежень, встановлених Постановою КМУ.

Довідка. Захід присвячений вшануванню пам’яті бойових втрат Українського війська (ЗСУ, НГУ, СБУ та інших структур, залучених до виконання завдань Операції об’єднаних сил) у 2020 році. Північно-східний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті спільно з Полтавською єпархією ПЦУ , яку очолює архієпископ Федір регулярно вшановують пам’ять захисників України, загиблих в російсько-українській війні. Організатори прагнуть пошанувати українських воїнів , що загинули у боях з російськими окупантами і проросійськими сепаратистами; згуртувати громадськість довкола пам’яті про загиблих військовослужбовців, вкотре нагадати суспільству правду про російську збройну і гібридну агресію, долучити до вшанування полеглих Героїв широке коло православних віруючих, взагалі усіх небайдужих патріотичних мешканців Полтавщини; продемонструвати шанобливе ставлення до кожного Героя та засвідчити сім’ям загиблих повагу до їхньої втрати на російсько-українському фронті.

 

Перейти до вмісту