Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У липні на Полтавщині планують провести командно-штабні навчання органів цивільного захисту

У липні на Полтавщині планують провести командно-штабні навчання органів цивільного захисту. Про це говорили на засіданні обласної та місцевих комісій з питань евакуації.

Захід організували на виконання рішень Державної та регіональної комісій з питань ТЕБ і НС, повідомили у Полтавській ОДА.

Участь у засіданні взяли члени комісії, керівники й відповідальні особи за відповідним напрямком органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що органи цивільного захисту Полтавщини мають бути готові до дій в умовах загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру.

«Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту на поточний рік 6 липня заплановано проведення регіонального командно-штабного навчання з органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Організовують навчання, щоб визначити стан готовності цих органів до виконання завдань за призначенням. До навчань обов’язково залучать місцеві органи з евакуації», – поінформував Олег Синєгубов.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Венгер розповів, що навчання проводитимуть упродовж тижня. Наголосив, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування мають активізувати роботу з розробки й оновлення планів евакуації з урахуванням нових меж адміністративно-територіальних одиниць. Такі документи мають бути в кожній територіальній громаді та новоутворених районах Полтавщини й це питання не може залишитися поза увагою жодного керівника. Сергій Венгер рекомендував представникам райдержадміністрацій провести виїзди до територіальних громад, що входять до складу району, ознайомитися з наявними у них документами з питань евакуації та надати методичну допомогу.

Перейти до вмісту