Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У День Конституції в Полтаві квіти поклали до пам’ятників Шевченку та загиблим козакам

З нагоди 25-ї річниці Конституції України у Полтаві відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку та до пам’ятного знаку “Загиблим українським козакам”.

Про це повідомили у Полтавській міській раді.

“25 років тому цей в цей день було закарбовано найвищі цінності: людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпеку. Конституція України – це міцний фундамент, на якому грунтується сьогодення і вибудовується майбутнє України. Ми маємо дбати про свою єдину країну, про розуміння та злагоду на всій її території. Ми віримо в гідне майбутнє нашої незалежної суверенної держави. У народі кажуть: якщо не знаєш, як жити, живи по закону. Сьогодні наш головний закон – це Конституція України. І перша стаття завжди з трепетом відгукується у моїй душі. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Пам’ятаймо це. Вітаю всіх полтавців і всю нашу Україну”, – привітав полтавців міський голова Олександр Мамай.

Заслужений артист України, режисер Богдан Чернявський привітав присутніх виконанням вірша Володимира Сосюри “Любіть Україну”.

Нагадаємо, 25-річчя Конституції України у Полтаві відзначили покладанням квітів до пам’ятника Мазепі.

Перейти до вмісту