Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Три найкорисніші напої назвала дієтологиня

Щоб відчувати себе добре людині щодня необхідно підтримувати свій водний баланс, проте не всі напої приносять користь для організму.

Член Національного товариства дієтологів та Європейської асоціації з вивчення ожиріння Ольга Деккер, розповіла, що найкраще пити щодня, а від чого варто відмовитися, пише u-news.com.ua

На першому місці – вода

Найкориснішим напоєм дієтологиня назвала просту воду. Вона здатна розчиняти частину токсинів, які виробляє організм людини. “Ми повинні виводити солі. Піт, сеча, сльози і так далі – всі рідини в нашому тілі мають якусь кількість солей. Ми їх виводимо, ми повинні воду отримувати, все повинно бути за нормою”, – пояснила експертка.

Зелений чай

Другий, схожий за властивостями на воду напій – це слабозаваренний зелений чай. Він теж приносить користь людині. А ось міцний чай і кава мають сечогінний ефект. Тому, чим вище доза цих напоїв в день, тим більше потрібно пити води, щоб компенсувати втрату рідини, розповіла дієтологиня.

Какао

Насправді какао є дуже корисним продуктом, але є ряд умов. Варити його потрібно власноруч, на молоці, з какао-порошку і з обмеженою кількістю цукру. Фахівчиня підкреслила, що швидкорозчинне какао не дає користі і містить дуже високу кількість вуглеводів.
Некорисні рідини

До них Ольга Деккер відносить соки, в тому числі свіжовичавлені, і солодку газовану воду. Всі вони на 100 мілілітрів продукту мають 12 грамів вуглеводів, а це дорівнює чотирьом чайним ложкам цукру. “Це та енергія, яка веде до переїдання, підвищує рівень глюкози в крові і також у вигляді енергії повинна бути спалена”, – уклала дієтологиня.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту