Ви тут:
Погода Суспільство Україна 

Синоптики попереджають українців про метеорологічну імлу у найближчі дві доби

21-22 червня метеорологічні станції південних, центральних та північних областей України стали фіксувати метеорологічне явище імла  (погіршення видимості до 1,5 – 5 км, спричинене пилом). Такі процеси можуть утримуватися найближчі дві доби, поки не зміниться вітровий режим та не пройдуть дощі, як на території півдня Росії так і в Україні.

Про це повідомили на сторінці Укргідрометцентру у фейсбуці.

“Причиною виникнення такого явища є пилові бурі, які спостерігаються далеко за межами України: на території республіки Калмикії РФ. За умов сухої та спекотної погоди та сильного вітру пил та пісок потрапляє в атмосферу на висоту 1-2 км і переноситься східними та південно-східними вітрами через Кубань та Азовське море на територію України”, – йдеться у повідомленні.

У найближчі три доби жарка погода з температурою +30…36° утримається в Україні, короткочасні дощі поліпшуватимуть якість повітря лише місцями у південних та західних областях.

За повідомленням синоптика Наталки Діденко, 24 червня максимальна температура повітря в більшості областей України становитиме +29+33 градуси, місцями +33+35 градусів.

“Окремі короткочасні дощі ймовірні 24-го червня у західних областях, південній частині, а також торкнуться Житомирщини та Вінниччини. Проте все ж домінуючою в Україні буде суха повітряна маса”, – написала Наталка Діденко у фейсбуці.

У суботу-неділю до України наблизиться атмосферний фронт із Західної Європи, який принесе більше дощів і невелике послаблення спеки повсюди, окрім Сходу України, Дніпропетровщини та Запоріжжя.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту