Ви тут:
Суспільство Україна 

Суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо експрезидента Януковича у справі про захоплення влади

Шевченківський районний суд м.Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього Президента України у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора

Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia).

У кримінальному провадженні розслідуються обставини вчинення у вересні – жовтні 2010 року експрезидентом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень як Президента України. Вони відносилися до повноважень законодавчої та виконавчої влади, унаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, до якої Законом України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222-IV були внесені зміни.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Перейти до вмісту