Ви тут:
R Суспільство 

Щоб вейпінг не нашкодив бюджету: як вибрати електронну сигарету

Про те, що електронні сигарети завдають організму значно меншої шкоди, ніж звичайні тютюнові вироби, відомо вже давно. Не вимагає останнім часом підтвердження і той факт, що вейпінг допомагає величезній кількості курців досить швидко і ефективно позбутися від вироблюваної роками згубної звички. Більш того, давно не секрет, що використання вейп-девайса при належній вправності вимагає щомісяця помітно меншої кількості коштів, ніж покупка звичайних сигарет. Досить вивчити каталог магазину https://cloudfall.com.ua/, прорахувати вартість базового пристрою і запас витратних матеріалів для нього на найближчі півроку, щоб зрозуміти: вейпінг помітно дешевше паління.

Втім, для того, щоб домогтися повноцінного економії, слід дотримуватися кількох важливих правил, які дозволять в майбутньому не витрачати зайві гроші на аксесуари і витратні матеріали. А для цього доведеться уважно поставитися до питання вже на етапі вибору пристрою. В цілому ж, щоб домогтися максимальної економії, необхідно слідувати всього трьом основним правилам.

Тільки обслуговувані пристрої

Дві найбільші статті у витратах рядового вейпера припадають на частку рідин і змінних випарників для атомайзерів. Так, один випарник при відносно інтенсивному використанні може пропрацювати до 1-2 тижнів, при цьому його вартість, як правило, коливається в межах 50-60 гривень, а ціна найбільш просунутих зразків може перевищувати 100 і навіть 200 гривень. І щоб не обтяжувати себе подібними витратами, краще зупинити вибір на атомайзері, база якого має спеціальні стійки для ручної установки спіралей. Зрозуміло, встановити спіраль, пропалити її і укласти в неї вату – затія не найпростіша. Тут потрібні певна вправність і деякий час. Втім, вже через 2-3 підходи необхідний досвід виробиться і весь процес не буде займати більше чверті години. Зате це дозволить власнику девайса додатково заощадити від 200 до 500 гривень на місяць, а також істотно розширити можливості для експериментів з намотуванням. Знадобиться лише дріт, оправа, кусачки і натуральна бавовна. Причому, інструменти для цього можна знайти і вдома, а в якості гніту багато вейперів нерідко використовують звичайні ватні диски, хоча подібного краще уникати.

Купіть девайс із вбудованим акумулятором

Купівля електронного мода з вбудованим акумулятором позбавить користувача від необхідності купити 1, 2 або навіть 3 акумуляторних батарей відповідного формату і якості, вартість яких стартує з позначки в 130-150 гривень. І нехай говорять, що варіант зі змінними акумуляторами зручний і надійніший, але останнім часом прогрес дозволив виробникам оснащувати девайси якісними Li-pol акумуляторами, які нічим не поступаються стандартним акумуляторам формату 18650. Наприклад, компанія Eleaf випустила перші пристрої серії iStick зі вбудованими АКБ на ринок майже 8 років тому, і багато які з них до цих пір вірою і правдою служать своїм власникам, незважаючи на чутки про їх низьку надійність.

Уникайте зайвої потужності

Купити девайс, здатний видавати до 200 Ватт потужності, щоб видувати величезні клуби пари, вражаючи всіх навколо своїм просунутим і ультимативною вейпінгом – це, насправді, годиться лише для найвідданіших ентузіастів. Існує куди більш практичний підхід, при якому досить пристрою потужністю 30-80 Ватт для покриття всіх потреб вейпера. Такий девайс і з дріпкою впорається, потягнувши умовний Alien Clapton і будь-яку іншу складну намотку, і попутно не стимулюватиме власника підвищити потужність там, де це абсолютно не потрібно. Тим більше, що при використанні пристрою на низьких і середніх потужностях істотно знижується витрата рідини, а вона, особливо якщо говорити про преміум бренди, може коштувати досить дорого. Не контролювати витрату рідини можуть собі дозволити або ті, хто не обмежений у коштах, або ті, у кого вдома є багатий запас банок з базою і ароматизаторами для самозамісу, що робить вартість рідини ще нижчою.

Перейти до вмісту