Ви тут:
децентралізація Суспільство 

Реформа має бути успішно завершена у найкоротші строки, – Олексій Чернишов про децентралізацію

Децентралізація є пріоритетом для нашої держави. Ця реформа має бути успішно завершена у найкоротші строки.

Про це сказав Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час виступу на Конгресі місцевих і регіональних влад, повідомляють у пресцентрі ініціативи “Децентралізація”.

«Впевнений, що для всіх присутніх є беззаперечним той факт, що децентралізація є пріоритетом для нашої держави. Це складний, політичний, організаційний процес, який потребує об’єднання зусиль. Хочу подякувати Президенту Володимиру Зеленському, Уряду та Парламенту за рішучі кроки у просуванні цієї реформи. При такій величезній – як внутрішній, так і зовнішній підтримці – нам важливо найближчим часом довести її до успішного завершення. Проте, аби реалізувати це, нам необхідна й ваша підтримка. Ми розраховуємо, що асоціації органів місцевого самоврядування будуть активними учасниками просування цих змін. А утворений Конгрес місцевих та регіональних влад стане центральним майданчиком для узгодження позицій всіх сторін», – заявив Олексій Чернишов.

Міністр відзначив, що зараз найважливіше у контексті децентралізації – це майбутні зміни до Конституції та нова редакція Закону «Про місцеве самоврядування в Україні».

Перейти до вмісту