Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Рада проголосувала за “податок на Facebook, Google, Netflix та інших”

3 червня  Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект №4184, який вводить ПДВ на онлайнпослуги компанійнерезидентів.

Як пише AIN.UA, це означає, що після того, як закон буде підписаний і опублікований, для іноземних онлайнсервісів, якими користуються українці, на зразок Facebook, Netflix, Steam, і окремих сервісів Apple і Amazon, запрацює податок в 20%, але платити його повинні самі компанії .

Документ доповнює статтю 208 Податкового кодексу (щодо оподаткування послуг нерезидентів, які надаються на території України) нормою про оподаткування електронних послуг. Згідно з текстом цієї норми, електронні послуги, які компаніїнерезиденти поставляють фізособам на території України, обкладаються ПДВ (20%)

У той же час, з кодексу виключають норму про «податок на іноземну рекламу», тобто, українські юрособи та ФОП не повинні будуть платити 20% податку при купівлі електронних послуг у іноземних компаній.

Раніше один з авторів цієї ініціативи, глава комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев публікував в Telegram інфографіку про те, як будуть працювати норми цього проекту. Зокрема, в ній є дані про те, які послуги будуть вважатися електронними, а які – ні (в першому випадку працює податок, який вводиться даним проектом).


 

Перейти до вмісту