Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Підвищення енергоефективності громадських будівель”: проєкт реалізують в закладах соціальної сфери Кременчука

Наразі в закладах соціальної сфери Кременчука в рамках реалізації проєкту “Підвищення енергоефективності громадських будівель” проводяться роботи з тепломодернізації.

Охоплено ним буде 67 об’єктів соцсфери, переважна більшість із яких експлуатується майже з середини минулого століття. Через технічну застарілість конструкцій на їх обігрів щороку з міського бюджету витрачалися значні кошти, інформує сайт Кременчуцької міськради.

За підрахунками спеціалістів, заміна вікон, дверей, роботи з утеплення фасадів і встановлення ІТП, що передбачені проєктом «Підвищення енергоефективності громадських будівель», дадуть економію бюджетних коштів від 30 до 60%. Завдяки цьому зекономлені кошти можна буде витрачати на інші потреби та реалізацію місцевих програм соціального спрямування.

Нагадаємо, партнером Кременчука у реалізації проєкту «Підвищення енергоефективності громадських будівель» є Європейський банк реконструкції та розвитку. В якості заохочення фінансова установа надала нашому місту грант розміром 1,5 млн. євро, який не потрібно повертати.

Перейти до вмісту