Ви тут:
Суспільство 

Підготовка українських збірних з баскетболу на європейський чемпіонат

Невдалі виступи на кваліфікаційному турніру на Олімпіаду. Підготовка чоловічої та жіночої збірної на європейський чемпіонат

Збірні України з баскетболу почали підготовку до чемпіонату Європи

У червні Олег Юшкін, головний тренер жіночої і чоловічої збірної з баскетболу, повідомив про підготовку семи гравців до чемпіонату Європи. Тренування проходять в Києві. У команд є всі шанси взяти участь в олімпійському кваліфікаційному турнірі. Крім баскетболу останні новини України на Meta.ua розкажуть про зміни в Шахтарі, результати поєдинку Флойда Майвезера проти Логана Пола і про інші яскраві події в світі спорту.

Команди не поїдуть на Олімпійські ігри в Токіо

Чоловіча команда з баскетболу 3х3 зазнала двох поразок на олімпійському кваліфікаційному турнірі, через що не поїде на олімпіаду в Токіо. У першій грі команда поступилася Бельгії з рахунком 14:19. Після невеликої розвідки бельгійські гравці почали активну атаку по всіх фронтах, маневруючи між українськими захисниками. Протягом всієї гри українська збірна залишалася другим номером. У другій грі Україна поступилася збірній Словенії з рахунком 14:21. Незважаючи на рахунок, гра була більш рівною. Україна кілька разів обганяла за очками, але не впоралася з агресивною стратегією суперника. Останню крапку в результатах збірної на кваліфікаційному турнірі поставила Монголія, яка обіграла Україну в чвертьфіналі.

Перші тренування українських збірних

Відбіркові на європейський турнір пройдуть в кінці червня, тому у команд є ще цілий місяць, щоб підготуватися. Перші ігри українських команд заплановані на 26-28 червня в румунському місті Констанці. Залежно від результатів українські збірні можуть потрапити на європейський чемпіонат. За чотири місця на турнір в чоловічій категорії боротимуться 15 колективів. У жіночій категорії на таку ж кількість слотів зареєстровано 12 команд. Головна подія пройде в Парижі 10-12 вересня.

Перейти до вмісту