Ви тут:
Суспільство Україна 

Одна з головних ліній олігархічної системи відносин в Україні – це корупція, – Шмигаль

На цьому наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».

«Одна з головних ліній олігархічної системи відносин в Україні – це, звичайно ж, корупція. Корупція, яка творила недосконалі інструменти, низьку політичну культуру, безглузді та корупційні регуляції, тому уряд сконцентрований сьогодні на тому, аби провести інституційні зміни, які створять такі умови, де корупції не буде просто місця і це буде неможливо. Три вектори інституційних змін для успіху антикорупційної реформи – це зменшення частки держави в економіці, розвиток ринкових відносин та створення нових конкурентних ринків, реформа фіскальних та контролюючих органів», – розповів Шмигаль.

Крім того, прем’єр розповів про успіхи малої приватизації, яка розпочалася минулого року.

«Ми дуже успішно почали малу приватизацію, коли до бюджету надійшло коштів більше, ніж за два попередніх роки разом взяті, при тому, що це був складний рік з пандемією, економічною кризою, але в будь-якому випадку мала приватизація у відкритому полі показала свою успішність. На цей рік в нас запланована велика приватизація, де буде продано 7 великих об’єктів. Міжнародні та вітчизняні експерти одностайні в тому, що це один з найбільших антикорупційних кроків. Роками державні активи ставали годівницями для недобросовісних чиновників або розмінною монетою в політичних торгах. Відкрита та абсолютно прозора приватизація розгортає ситуацію на 180 градусів, застарілі підприємства отримають нові інвестиції, громади отримають нові робочі місця, держава отримає прямі надходження до бюджету та, в подальшому, збільшення податків».

Перейти до вмісту