Ви тут:
Суспільство Україна 

Нова хвиля COVID може початися раніше осені та зі сходу України, – НАН

Національна академія наук заявляє, що штам коронавірусу, який отримав назву “Дельта” дуже поширився на території РФ, тому є ризик, що нова хвиля COVID-19 в Україні почнеться зі східних областей.

Про це свідчать дані Національної академії наук України.

Вчені зазначають, що штам “Дельта”, який раніше називали “індійським” штамом коронавірусу, за останніми даними, у 1,6 раза заразний за “британський варіант” (“Альфа”), а також у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше – до реанімації.

“Стурбованість пов’язана насамперед із тим, що цей штам дуже поширився у РФ, і частка, що на нього припадає, за наявною (не надто великою) вибіркою, згідно з даними бази секвенувань GISAID, оцінюється у чверть від усієї захворюваності у РФ”, – йдеться в повідомленні.

Науковці зауважили, оскільки в Україні спостерігаються великі обсяги іміграції з Росії, зазначають в НАН, існує ризик того, що нова хвиля поширення COVID-19 може початися зі сходу України. І може виявитися вищою від попередніх.

“Час її настання істотно залежить від частки штаму “Дельта” в Україні, яка наразі невідома. При недостатньому контролі міжнародної міграції та недостатніх темпах вакцинації нова хвиля може початися раніше осені”, – наголосили в НАН.

Перейти до вмісту