Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Пирятинщині розробляють план поводження з відходами чотирьох громад

15 червня відбулася робоча нарада для представників Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської, Новооржицької громад на  тему: “Міжмуніципальне співробітництво в сфері поводження з відходами: місцеві плани в Північно-західному субрегіоні Полтавської області”.

Нині розробляється Регіональний план управління відходами для Полтавської області, відповідно до якого ці громади мають увійти до Пирятинського підкластеру. Після затвердження Регіонального плану області потрібно буде напрацювати місцеві плани, повідомляють у міській раді.

«Наш проєкт буде здійснювати методичний супровід у створенні місцевих планів», – зазначив представник Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Максим Барінов.

Присутні висловили своє бачення майбутньої стратегії поводження з відходами в Пирятинському підкластері, яка передбачатиме збір, вивезення, сортування та утилізацію сміття.

«В Пирятині не буде полігону для захоронення відходів з усього субрегіону, а лише – для сміття громади та сусідніх населених пунктів. Сміттєспалювального заводу на території Пирятинщини також не буде», – зауважив заступник міського голови Михайло Мельниченко.

За результатами засідання створено робочу групу із представників чотирьох громад, яка буде напрацьовувати місцевий план поводження з відходами на території Пирятинської, Гребінківської, Нооворжицької та Чорнухинської громад.

Перейти до вмісту