Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині відзначили Міжнародний день захисту дітей

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко у  Міжнародний день захисту дітей привітала вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Полтаві.

Вона передала малечі солодощі та іграшки, повідомили у Полтавській ОДА.

«Для всіх дорослих найцінніше, що в нас є, – діти. І кожен малюк повинен бути щасливим. А за це відповідаємо ми, дорослі. Бажаю, щоб кожна дитина була здоровою і оточена турботою,– сказала Катерина Рижеченко. Захист прав дітей, турбота та піклування – пріоритет нашої роботи. Тож нині продовжуємо активну роботу щодо поширення сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – сказала Катерна Рижеченко.

На Полтавщині понад 95% дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, знаходяться під сімейною опікою. Загалом у регіоні в 40 дитячих будинках сімейного типу та 119 прийомних сім’ях виховується 480 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також цього року створено 1 дитячий будинок сімейного типу. Цьогоріч до сімейних форм виховання влаштовано 57 дітей.

Загалом у сім’ях опікунів та піклувальників виховується 1485 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На обліку служб у справах дітей області перебувають 2039 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Читайте також: Для дітей з інвалідністю провели екскурсію Полтавською обласною радою та адміністрацією

Також цього дня в Полтавському академічному обласному театрі ляльок вітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, й дітей, батьки яких загинули під час проведення АТО/ООС. Загалом отримали подарунки 150 хлопчиків та дівчаток із 18 тергромад.

Перейти до вмісту