Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині у Центрах вакцинації імунізували ще 2654 людини

Протягом минулих вихідних у Полтавській області працювали п’ять Центрі масової вакцинації проти коронавірусної інфекції. В них імунізували 2654 людини.

Про це повідомив під час апаратної наради перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

“ У центрах вакцинували 2654 людей. У Полтаві — 859 людей, у Кременчуці — 1157 людей, у Горішніх Плавнях — 367, у Миргороді — 145, у Лубнах — 126 людей. Хочу нагадати, що щеплення це єдиний спосіб захисту від хвороби. Загалом в області одну дозу вакцини отримали 75 тисяч людей, повністю завершили вакцинацію — 14 400 людей”, – сказав Дмитро Лунін.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака, паралельно проводиться імунізація пріоритетних груп населення.

“Вакцин маємо достатньо. Зараз проводиться вакцинація працівників органів місцевого самоврядування. Цього тижня щеплюватимуть людей, які знаходяться в місцях позбавлення волі. Імунізацію проводять вакциною Pfizer. Також маємо активізувати вакцинацію у Центрах вакцинації”, – повідомив Віктор Лисак.

За минулий у Полтавській області проти COVID-19 імунізували 17 422 людей.

“Ситуація ніби стабільна, але тривожить міграція населення та недотримання протиепідемічних заходів. Пандемія нікуди не поділася. Кількість одужавших більша в області, ніж кількість нових випадків. Але спостерігаємо процес розповсюдження хвороби. Ми у “зеленій” зоні, але маємо дотримуватись правил карантину”, – розповів Віктор Лисак.

Читайте також: На Полтавщині за добу на COVID-19 захворіли 11 жителів

Полтавщина посідає десяте місце в україні за кількістю нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

“На сьогодні COVID-хворих приймає 12 лікарень. У 9 лікарнях є хворі. Найбільше у трьох — дві лікарні у Полтаві та Кременчуці”, – додав Лисак.

Нагадаємо, на вакцинацію можна записатись у сімейного лікаря, через додаток Дія або зателефонувавши до Центру вакцинації.

Перейти до вмісту