Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині планують проінвентаризувати понад 1400 гектарів земель запасу лісового фонду

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков провів засідання обласної комісії з визначення сільськогосподарських та лісогосподарських підприємств, яким надаватимуть кошти обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

На засіданні погодили перелік земель запасу лісового фонду, поданих для проведення інвентаризації, повідомляють у Полтавській ОДА.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов поінформував, що проінвентаризувати планують безхазяйні землі запасу лісового фонду.

«Зокрема це площі на території Полтавського, Кременчуцького та Гадяцького лісгоспів. Обласне управління лісового та мисливського господарства подало перелік ділянок загальною площею 1423 гектари. Це 83 земельні ділянки для проведення інвентаризації», – поінформував Сергій Фролов.

Євген Греков розповів, що питання проведення інвентаризації земель лісового фонду неодноразово порушували на засіданнях профільних комісій обласної ради.

«Управлінням лісового та мисливського господарства виявлені ділянки, які обліковуються як безхазяйні. Вони не були в користуванні, на них відсутні матеріали лісовпорядкування. Щоб була можливість надати їх у користування, є необхідність проведення інвентаризації цих земель. Питання щодо можливості виділення коштів з обласного фонду вивчалося, відповідає порядку їх використання», – зазначив Євген Греков.

Також перелік земель запасу лісового фонду, запропонованих для проведення інвентаризації, погодили на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, його винесуть на розгляд чергової сесії обласної ради.

Перейти до вмісту