Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На підприємствах Полтавщини заборгованість по зарплаті становить понад 109 млн грн, – Сергій Щербак

На 1 травня цього року сума заборгованості із виплати заробітної плати становить 109,2 млн грн. У травні вперше така заборгованість виникла на підприємствах Комунальне автотранспортне підприємство Полтавської обласної ради, ПП “Спец-комплект-сервіс”, КП “Управляюча компанія з обслуговування житлового фонду Супрунівки” та КП “Житлово-експлуатаційна організація” Терешківської сільської ради.

Про це повідомив під час апаратної наради у Полтавській ОДА 14 червня начальник Управління Держпраці у Полтавській області.

“На 1 січня сума заборгованості становила 103,7 млн грн, а на 1 травня — 109,2 млн грн. Зростання заборгованості на підприємствах — ПрАТ “АвтоКрАЗ”, ДП “Полтавський комбінат хлібопродуктів”, ДП “Державний проєктний інститут містобудування “Міськбуд” та на підприємствах, де заборгованість виникла вперше – Комунальне автотранспортне підприємство Полтавської обласної ради, ПП “Спец-комплект-сервіс”, КП “Управляюча компанія з обслуговування житлового фонду Супрунівки”, КП “Житлово-експлуатаційна організація” Терешківської сільської ради”, – зазначив Сергій Щербак.

За словами начальника Управління Держпраці у Полтавській області, протягом п’яти місяців в регіоні провели 236 заходів державного контролю з питань дотримання законодавства про працю на 207 суб’єктах господарювання всіх форм власності. Також державні інспектори праці провели 28 позапланових перевірок на 24 підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати.

За результатами проведених заходів контролю видали 23 приписи керівникам-порушникам, склали та передали до суду 14 протоколів про адміністративне правопорушення, винесли 6 постанов за невиконання законних вимог державного інспектора праці. Також накладено штрафних санкцій на 7,8 тис грн. Було винесено 9 постанов про накладання штрафних санкцій на 156 тис грн.

“Із початку року за результатами розгляду протоколів про адміністративне правопорушення судами винесено 14 рішень, у тому числі про накладання штрафних санкцій на суму понад 5 тисяч гривень. На виконання приписів державних інспекторів заборгованість із виплати заробітної плати погашено щодо 360 працівників на загальну суму понад 6 мільйонів гривень”, – розповів Сергій Щербак.

З початку року погашення заборгованості по заробітній платі здійснено підприємствами ТОВ “Полтаваспецмонтаж”, Диканський комбінат комунальних підприємств, Кобеляцький навчально-реабілітаційний центр.

Перейти до вмісту