Ви тут:
Суспільство Україна 

Комітет рекомендує Раді збільшити чисельність ЗСУ

Верховній раді рекомендують ухвалити законопроєкти президента Володимира Зеленського №5558 і №5557 про збільшення чисельності Збройних сил і про основи національного опору.

Як пише “Слово і Діло“, таке рішення виніс комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки, повідомляє інформаційне управління апарату ВР в середу, 9 червня.

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді ухвалити законопроєкт за основу», – йдеться в повідомленні.

Якщо законопроект затвердять, чисельність ЗСУ зросте до 261 тисячі осіб. З них 215 тисяч – це військовослужбовці. Зараз чисельність ЗСУ складає 250 тисяч осіб, в тому числі 204 тисячі військових.

Крім того, цей же профільний комітет рекомендує ВР ухвалити у першому читанні законопроєкт президента №5557 про основи національного опору.

Документ передбачає розвиток потужної територіальної оборони і створення опору, які разом з підготовкою українців до захисту держави сформують систему національного опору.

Очолить територіальну оборону президент як Верховний головнокомандувач, а керувати її діяльністю буде Головнокомандувач ЗСУ через командувача військ територіальної оборони.

Територіальна оборона буде вестися по всій території України за межами бойових дій, а рух опору – на можливу тимчасово окупованій території.

Перейти до вмісту