Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

“EU4SKILLS”: на Полтавщині працюють над підтримкою професійно-технічної освіти

На Полтавщині триває реалізація програми «EU4SKILLS»: Кращі навички для сучасної України», спрямована на підтримку професійно-технічної освіти.

Метою роботи є ефективне забезпечення різних галузей економіки кваліфікованими працівниками, насамперед через обґрунтоване формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, інформує сайт Полтавського обласного центру зайнятості.

Зокрема, 4 червня, відбулася чергова онлайн-нарада у рамках цього проєкту.

В онлайн-нараді взяли участь заступник директора Департаменту реалізації політики зайнятості – начальник управління професійного навчання та професійної орієнтації Державної служби зайнятості Людмила Василега, експерти проєкту «EU4SKILLS» Геннадій Русанов, Микола Судаков, Василь Кашевський, інші експерти, представники галузі професійно-технічної освіти, служби зайнятості, інших зацікавлених структур.

Серед учасників вебінару за програмою EU4SKILLS – представники Полтавського обласного центру зайнятості: заступник директора – начальник відділу організаційної роботи та архівної справи Тамара Сохацька, начальник відділу організації профорієнтації Микола Окара, провідний фахівець з профорієнтації Віталій Почеп та інші.

Цього разу обговорювали організацію дослідження регіональних ринків праці та зокрема опитування випускників закладів професійної та професійно-технічної освіти, які навчались за кошти регіонального замовлення. Питання випускникам стосуються якості здобутої освіти та її впливу на професійне становлення молодих людей. Таке анкетування – один з етапів аналізу та прогнозування регіональних ринків праці.

Більшість випускників працюють за отриманою професією. У середньому за отриманими даними по 7 регіонам цей показник становить 64%.

Василь Кашевський навчав слухачів технології анкетування випускників закладів профтехосвіти 2020 року, проведенню аналізу даних і підготовки звітів за результатами опитування. Експерт проаналізував хід цієї роботи в регіонах-учасниках проєкту. Так, з позитивного боку названі гарні результати Полтавської області, яка лідирує за кількістю зібраних для аналізу анкет випускників. Також відзначена робота Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Полтавській області.

«EU4SKILLS»: кращі навички для сучасної України» – це спільна програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. На Полтавщині ця програма стартувала у 2020 році. Полтавська обалсть – одна з 7 пілотних регіонів країни, де впроваджується ця програма.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту