Ви тут:
Спорт Суспільство 

Екстренера збірної України звинуватили у вимаганні грошей за гру футболіста на Євро, – ЗМІ

Журналіст Андрій Сеньків звинуватив колишнього тренера збірної України в тому, що той брав гроші за виклик футболістів в команду і надання їм ігрового часу.

Про це він розповів під час чергового ефіру проєкту.

“Йшов 2016 рік. Зінченко, виступаючи за Уфу, провів за збірну кілька хвилин проти Іспанії. Його випускали, щоб заграти за Україну, щоб він не грав, наприклад, за Росію. Потім його не викликали ні на матчі плей-оф відбору з Словенією, ні на товариські матчі з Уельсом і Кіпром.
І тут його викликають на товариський матч перед Євро, а потім беруть на сам турнір.
Було таке назва – “діти Фоменко”. Він викликав деяких футболістів, щоб отримати гроші. Він їх загравав, а потім агенти вибивали більше грошей в контрактах футболістів. Це дуже поширена практика в країнах третього світу – Нігерії, Камеруні та, звичайно ж, в Україні.
Тоді Зінченко зіграв на Євро в усіх трьох матчах. Без компенсованого часу він провів на полі 96 хвилин – це десь 100 тисяч доларів. Він зіграв у товариських матчах перед Євро проти Албанії та Румунії, навіть забив гол другим. Невідомо, які були розцінки за спаринги та отримували за це гроші “, – стверджує журналіст.

Довідка. Михайло Фоменко — український футболіст, захисник і півзахисник, колишній головний тренер національної збірної України (2012—2016). Відомий за виступами за футбольний клуб «Динамо» (Київ). Гравець збірної СРСР (1972—1977). Майстер спорту міжнародного класу (1975). Заслужений майстер спорту СРСР (1975).

Перейти до вмісту