Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Абрикоси: користь і шкода для здоров’я

Попри свій смак і вітаміни, абрикоси також здатні завдати шкоди при певних порушеннях в організмі.

По-перше, абрикоси небезпечно вживати на голодний шлунок, оскільки вони можуть спровокувати серйозні проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту. Про те, яку шкоду несуть в собі ці жовто-помаранчеві плоди, пише maximum.fm.

Фруктові кислоти можуть викликати подразнення в шлунку, а цукор – спровокувати різке зростання концентрації інсуліну, після якого настане таке ж саме різке зниження, що несприятливо відбивається на роботі багатьох органів.

Людям варто бути обережними з цими плодами. Вживати їх без шкоди для організму можна тільки в кількості до 300 грамів на добу. Перевищення цієї нешкідливої дози веде до діареї. Також обережними слід бути з курагою. У сушених абрикосах міститься велика кількість волокон і цукру. Таке поєднання нерідко викликає метеоризм.

Фото: pexels

Система Orphus