Ви тут:
Суспільство Україна 

Мінцифра запустила бета-тестування covid-сертифікатів у Дії: як долучитися

29 червня Мінцифра запустила реєстрацію на бета-тестування ковідних сертифікатів. Зареєструватися можна за посиланням.

Бета-тест ковідних сертифікатів про вакцинацію стартує вже 1 липня, усі тестувальники отримають доступ протягом 48 годин. Це важлива частина запуску. 

Взяти участь у бета-тесті можуть українці, що завершили курс вакцинації від COVID-19 (отримали 2 дози) на території України. Ваші відгуки допоможуть команді Мінцифри знайти недоліки та максимально швидко їх усунути перед проведенням оцінки сертифікатів згідно з вимогами ЄС.

У надкороткі терміни Мінцифра налагодила ефективний процес між держустановами для швидкого створення та впровадження ковідних сертифікатів у Дії, які допоможуть українцям повернутися до звичного життя. Ковідний сертифікат — це документ у Дії, який буде підтверджувати ваш статус про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах.

Ковідні сертифікати працюватимуть так, як й інші документи в Дії. Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом. Це зручно, адже не потрібно додатково впроваджувати спеціальне обладнання для перевірки. Також пізніше ковідний сертифікат можна буде згенерувати після негативного результату ПЛР-тестів або якщо ви нещодавно перехворіли на COVID-19.

Документ розробляють з урахуванням вимог EU Digital COVID Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ. Технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

Перейти до вмісту