Ви тут:
PROвсе Суспільство 

10 сезонних продуктів, які потрібно включити до раціону в червні

Червень – це період овочів, фруктів та ягід. У цей сезон ви можете зміцнити свій імунітет за допомогою смачних сезонних плодів.

Перевагою є невисока вартість цих продуктів, пише meta.ua. Вирушаючи на ринок, зверніть увагу на наступні плоди:

Полуниця

Вживання полуниці покращує зір, допомагає при подагрі, зміцнює пам’ять, прискорює обмінні процеси в організмі. Саліцилова кислота, якою багаті ці плоди, має протизапальну властивість.

Баклажани

Вживання баклажанів регулює вміст заліза в крові. Також цей овоч буде дуже корисним людям, які страждають від артриту. Баклажан має антиокислювальні властивості насуніна.

Ця зелень містить безліч вітамінів і має протизапальний ефект. Спаржа допомагає боротися зі збудниками інфекційних захворювань. Концентрація фолієвої кислоти в ній підтримує роботу серця.

Черешня

Перевага черешні в тому, що вона дуже ефективно допомагає при різних шкірних захворюваннях – екземі, псоріазі і вуграх.

Зелений горошок

Горох сприятливо позначається на травленні людини, а його стручкові стебла містять багато клітковини.

Нектарин

Цей плід корисний людям, які страждають від анемії. Фрукт бере участь в процесі кровотворення, підвищує гемоглобін в крові.

Часник

Часник корисний для нормалізації роботи нервової системи і при розумових навантаженнях. У літніх людей знижує ризик виникнення інсульту.

Смородина

Чорна смородина підвищує імунітет, здоров’я очей і кишківника, зменшує проблеми з сечовидільною і нервовою системами. Червона смородина запобігає розвитку астми і полегшує її симптоми. У ягодах також міститься багато магнію.

Зелена цибуля

Вітаміни А і С, що містяться в цибулі відповідають за імунітет, обмін речовин, тонус і загальний стан здоров’я.

Чорниця

Чорниця сприяє оновленню клітин сітківки ока і поліпшує кровообіг.

фото ілюстративне

Система Orphus