Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Звернення керівників Полтавщини з нагоди Дня пам’яті й примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов звернулись до мешканців області з нагоди Дня пам’яті й примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

“8-9 травня – разом із усім цивілізованим світом ми відзначаємо перемогу над нацизмом та вшановуємо пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни.

76 років тому країни Антигітлерівської коаліції офіційно прийняли Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини.

Для нашого народу ціна виявилася занадто високою: знищено понад 700 українських міст, близько 2800 сіл. Загинув кожен п’ятий українець!

Ми не маємо права про це забувати!

Ми добре знаємо, як це – понад усе прагнути миру. Бо через 76 років Україна знову втрачає людей в боротьбі за свободу і справедливість. Пам’ятаємо. Перемагаємо”, – йдеться у зверненні Олександра Біленького.

“Дорогі ветерани Другої світової війни! Шановні полтавці! 8-9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ці дні з особливою гостротою постають спогади про подвиг мільйонів наших співвітчизників, які ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, врятували світ від нацистського поневолення.

Низький уклін та сердечна вдячність ветеранам, які пройшли через жахливі бої та кровопролиття, самовіддано працювали у тилу та у складні повоєнні роки, які через лихоліття війни пронесли любов до Вітчизни й бажання бачити її заможною та квітучою.

Вічна пам’ять полеглим у бою!

Бажаю шановним ветеранам, працівникам тилу, дітям війни, усім полтавцям здоров’я, миру, добра та благополуччя! Нехай пам’ять про День Перемоги буде міцним підґрунтям важливих починань і звершень ради миру в Україні та її розвитку”, – йдеться у зверненні Олега Синєгубова.

Перейти до вмісту