Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Збирають кошти на встановлення меморіальної дошки письменнику, родом з Полтавщини

У грудні 2021 року виповниться 90 років від дня народження українському письменнику-прозаїку Григору Тютюннику. До цієї дати планують встановити меморіальну дошку на будинку в Києві, де він прожив останні 13 років.

Про це повідомляє Читомо.

Про збір коштів повідомив священник Руслан Новакович.

“Ми з ним розминулися у часі; моя любов до творів Тютюнника прийшла вже у зрілому віці. Через радіо і бібліотеку. Заховпився так, що перечитавши усі твори, шукав зустрічі з його дружиною Людмилою Василівною, друзями Анатолієм Дімаровим, Петром Засенком, Григорієм Булахом. Інтерв’ю з ними друкував у “Дзеркалі тижня” і “Україні молодій”. І в кожній розмові – про Григора. Тому сьогодні, напередодні його ювілею, який відзначатимемо в грудні, звертаюся до громади з пропозицією”, – написав ініціатор збору коштів на своїй сторінці у фейсбук.

Меморіальну дошку встановлять на будинку за адресою: м. Київ, вул. Раєвського, 28. Скульптор Микола Білик вже взявся до роботи.

“Небайдужі можуть переказати гроші на картку Приватбанку: 5363 5420 1257 3193 Новакович Руслан. Аби унеможливити шахрайські дії, перед тим, як переказати кошти, зв’яжіться зі мною за телефоном 050-358-85-20 і я продублюю вам номер картки”, – повідомив Руслан Новакович.

Григір Тютюнник народився 5 грудня 1931 року у селі Шилівка Зіньківського району Полтавської області. Брат письменника Григорія Тютюнника. Лауреат премії імені Лесі Українки (1980, за повісті “Климко” (1976) та “Вогник далеко у степу”; 1979), Державної премії імені Тараса Шевченка (1989, посмертно) за “Твори” у двох томах.

Перейти до вмісту