Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

З початку року в Україні зафіксували 12 випадків отруєння грибами

Усього з початку року в Україні зафіксували 12 випадків отруєння дикорослими грибами. Постраждало 19 людей, з них 4 — діти, один дорослий — помер.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

27 квітня в Чернігівській області зафіксували випадок отруєння грибами. Захворіли четверо дітей з однієї сім’ї, їх у важкому стані госпіталізували. Отруєння сталося після вживання страв із грибами, схожими на зморшки.

Симптоми грибного отруєння можуть з’являтися у різний час — від 30 хвилин до кількох діб — залежно від виду грибів, які ви вживали. Це можуть бути нудота, блювота, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, підвищення температури тіла, зниження пульсу, задуха, судоми, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), марення, поява галюцинацій.

“За наявності будь-якого з наведених симптомів негайно викликайте лікаря! Не займайтеся самолікуванням, це небезпечно для життя! Лікування необхідно здійснювати в спеціалізованих лікувальних закладах, адже методи лікування залежать від виду гриба, що спричинив отруєння”, – наголошують у ЦГЗ.

Перша допомога в разі отруєння грибами:

– терміново телефонуйте до «швидкої» — загальний номер 103;
– промийте шлунок простою водою;
– дотримуйтеся постільного режиму;
– пийте багато рідини (вода, підсолена вода чи прохолодний чай) — це допоможе відновити водно-сольовий баланс та вивести токсини;
– прийміть сорбенти.

Перейти до вмісту