Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

ЮНІСЕФ проведе загальнонаціональне навчання для лікарів первинної меддопомоги

МОЗ та міжнародний фонд ЮНІСЕФ проведуть всеукраїнське навчання лікарів первинної медичної допомоги. Тренінги сфокусують увагу на клінічному веденні пацієнтів, хворих на Covid-19.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

«Таке навчання сімейних лікарів є надзвичайно важливим, особливо у контексті необхідності розвантаження спеціалізованих та високоспеціалізованих закладів охорони здоров’я. Лікарі первинки зможуть якісніше лікувати легкі та середні випадки Covid-19, обираючи відповідні тактики терапії в той час, як ліжка в лікарнях та реанімаціях залишаться для важких і критичних пацієнтів. Тобто мова про мудре й ефективне використання людських і фінансових ресурсів на загальнонаціональному рівні», – зазначила Шаталова.

Під проєкт спеціально відберуть регіональних координаторів та тренерів, а також підготують навчальні матеріали. Сам процес складатиметься з двох етапів: перший триватиме три місяці, а другий – наступні п’ять.

Крім тренінгів, фахівці розроблять також індивідуальну оцінку отриманих знань для кожного запрошеного, проведуть тестування та обов’язково отримають зворотний зв’язок про практичне значення здобутих навичок. За підсумками учасникам видадуть іменні сертифікати.

Перейти до вмісту