Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Якщо учасник пропустив ЗНО через хворобу: чи можна буде скласти тест

Якщо абітурієнт пропустив ЗНО з певного предмету через хворобу, він може скласти його пізніше. Адже це є причиною, коли випускника можуть допустити до додаткової сесії ЗНО.

Згідно з наказом Українського центру оцінювання якості освіти, є кілька причин, що можуть бути визнані перешкодою для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. До переліку входить і хвороба учасника ЗНО в період тестування, пише 24 канал.

Яка довідка потрібна

Для підтвердження факту хвороби учасники ЗНО мають надати довідку:

-для зайнятого населення – листок непрацездатності;

-для поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії – довідку про тимчасову непрацездатність;

-для військовослужбовців строкової служби, офіцерів та інших військових – також довідку про тимчасову непрацездатність;

-для випускників шкіл, учнів та студентів коледжів, профтехів чи університетів – форму первинної облікової документації № 095/о “Довідка №___ про тимчасову непрацездатність студента навчального закладу І – IV рівнів акредитації..”;

-для дітей-інвалідів віком до 18 років – форму первинної облікової документації № 080/о “Медичний висновок про дитину-інваліда віком до 18 років”;

-для інших осіб – форму первинної облікової документації № 086/о “Медична довідка (лікарський консультаційний висновок)”, або форма первинної облікової документації № 027/о “Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого”.

Абітурієнти, які не змогли взяти участь у основній сесії ЗНО через хворобу, що підтверджено відповідною довідкою, мають право взяти участь у додатковій сесії ЗНО.

Реєстрація на додаткову сесію здійснюється регіональними центрами оцінювання якості освіти протягом п’яти робочих днів після дня проведення ЗНО з відповідного предмета.

Перейти до вмісту