Ви тут:
Суспільство 

Виклик резервістів: Ізраїль почав велику антитерористичну операцію проти ХАМАС

Скільки часу триватиме ця операція невідомо.

Про це повідомляє UMN, про проведення операції “Страж стін” ЦАХАЛ оголосив через п’ять годин після того, як терористична організація ХАМАС в Газі заявила про початок операції “Меч Аль-Кудса” (“Єрусалимський меч”), метою якої є “перемога у священному Аль-Кудсі” (Єрусалимі).

ЦАХАЛ заявляє, що з вечора 10 травня у відповідь були атаковані понад 130 об’єктів терористів в секторі й ліквідовано 15 бойовиків.

Були залучені бойові літаки, вертольоти, танки та артилерія ЦАХАЛа.

Міністр внутрішньої безпеки Амір Охана оголосив про призов восьми рот резервістів прикордонної поліції МАГАВ для надання допомоги поліції в боротьбі з заворушеннями в країні.

Нагадаємо, що попередня масштабна антитерористична операція в Газі (“Незламна скеля”) проводилася ЦАХАЛом влітку 2014 року.

Із сектору Гази за останні 18 годин по Ізраїлю було випущено 300 ракет, передає Армія оборони Ізраїлю.

ХАМАС не визнає права Ізраїлю на існування. Мета ХАМАС-а в короткостроковій перспективі — добитися відходу Ізраїлю з окупованих в 1967 році палестинських територій. У довгостроковій перспективі організація прагне до створення ісламської держави на території колишньої підмандатної Палестини до утворення Ізраїлю в 1948 році.
Хамас говорить про п’ять мільйонів палестинців, висланих, вигнаних, розкиданих по практично всіх країнах світу, що мають право повернутися на свою батьківщину, звідки їх вигнали силоміць.

Ця організація виступає проти мирних домовленостей, досягнутих в Осло.

Палестинська автономія, очолювана Ясіром Арафатом і по його смерті — Махмудом Аббасом, бачить в організації ХАМАС серйозного суперника. Утім, Ясір Арафат намагався ввести ХАМАС в річище палестинського політичного життя. Арафат домагався того, щоб ХАМАС визнав очолювану ним автономію єдиною законною владою на палестинських територіях, а також припинив військові операції проти Ізраїлю. Зусилля Арафата, проте, не привели до успіху.

Перейти до вмісту