Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Відтепер учителі можуть перевірити свій рівень цифрової грамотності, – Ігор Панченко

Мінцифра запустила національний тест на цифрову грамотність “Цифрограм для вчителів”, щоб кожен учитель міг оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

Після складання тесту на цифрову грамотність кожен педагог отримає електронний сертифікат, повідомили у Полтавській ОДА.

“Відтепер освітяни можуть перевірити свій рівень цифрової грамотності. Цифрограм для вчителів, на відміну від цифрограмів для громадян, має максимальну оцінку в 63 бали та містить 21 професійну цифрову компетенцію і 5 сфер: “Учитель у цифровому суспільстві”, “Професійний розвиток”, “Використання та аналіз цифрових ресурсів”, “Навчання та оцінювання учнів”, “Розвиток цифрової компетентності учнів”, – розповів заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

Тестування з цифрової грамотності розроблене експертами Академії цифрового розвитку та експертами Міністерства освіти і науки України на основі рамки професійних компетенцій для вчителів, розробленої експертами на виконання наказу МОН України № 38 від 15 січня 2019 року.

Національний тест на цифрову грамотність для вчителів доступний за посиланням. Підвищити свій рівень цифрових навичок можна на порталі Дія.Цифрова освіта, де доступні більше 55 освітніх серіалів із цифрової грамотності.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України запустило на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта нову версію національного тесту на цифрову грамотність громадян “Цифрограм 2.0”. Тест містить 90 запитань.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту