Ви тут:
Культура Суспільство 

В онлайн-кінотеатрі Держкіно з’явився фільм “Чужа молитва”

До Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу в онлайн-кінотеатрі Держкіно з’явилась стрічка Ахтема Сеітаблаєва “Чужа молитва”.

Це історія кримської татарки Саїде Аріфової, яка під час Другої світової війни двічі врятувала 88 єврейських дітей-сиріт: спершу — від нацистів, видаючи дітей за кримських татар, а вдруге — від військ НКВС, які здійснювали депортацію кримських татар у травні 1944 року, довівши, що ці діти є євреями, повідомили на сторінці Держкіно у фейсбуці.

Фільмування стрічки проходило в Україні, Грузії та Ізраїлі. Офіційним саундтреком до картини стала пісня “1944”, з якою Джамала перемогла на Євробаченні в 2016 році.

У ролях – Лілія Яценко, Андріан Звікер, Веніамін Прибура, Шмуель Ацмон-Вірцер, Ахтем Сеітаблаєв. Сценарист – Микола Рибалка. Оператор-постановник – Андрій Лисецький. Художник-постановник – Шевкет Сейдаметов. Продюсери – Іванна Дядюра, Теона Мазмішвілі, Саша Клейн.

Фільм створено компанією ТОВ “Ідас фільм”. Загальна вартість виробництва фільму склала 31 443 803 грн, з яких 10 000 000 грн – державна фінансова підтримка. Прем’єра стрічки в Україні відбулася 18 травня 2017 року.

Фільм можна переглянути в онлайн-кінотеатрах sweet.tv, oll.tv та megogo.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту