Ви тут:

Уряд доручив Нафтогазу реструктуризувати борги теплокомуненерго та забезпечити тепловиків газом

Кабінет міністрів ухвалив протокольне доручення НАК “Нафтогазу” та ряду міністерств щодо реструктуризації боргів підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) та забезпечення їх газом.

Відповідне протокольне доручення Кабмін ухвалив під час засідання за ініціативою міністра енергетики Германа Галущенка, передає Еспресо.TV.

Відповідно до проєкту доручення, Міністерству розвитку громад та територій, Міністерству юстиції, Міністерству енергетики спільно з НАК “Нафтогаз” необхідно забезпечити укладення договорів на реструктуризацію боргів підприємств ТКЕ у рамках меморандуму про взаєморозуміння із врегулювання проблених питань у сфері поставок теплової енергії і гарячої води з урахуванням правил ринку газу, у тому числі стосовно зобов’язання повного і своєчасного розрахунку з попереднім постачальником у випадку його зміни.

Також правління Нафтогазу спільно з Мін’юстом і Мінрегіоном має врегулювати судові спори стосовно боржників-підприємств ТКЕ, які задіяні у ПСО із забезпечення тепла для недопущення арештів їх рахунків.

Крім цього, Нафтогазу доручено забезпечити підготовку і укладення договорів із суб’єктами теплопостачання для забезпечення їх газом.

Перейти до вмісту