Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Терешківській громаді планують налагодити систему поводження з твердими побутовими відходами

Терешківська територіальна громада планує налагодити систему поводження з твердими побутовими відходами у Зінцях. Для цього громада бере участь у конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської обласної ради та просить підтримати цей проєкт.

Про це повідомили сільській раді.

Актуальність даного проекту полягає у необхідності підвищення якості життя в сільській місцевості через запровадження життєздатної моделі збору, сортування, часткової утилізації і вивезення ТПВ в населених пунктах, їх повне санітарне очищення.

Складна екологічна та санітарна ситуація в громадах району склалася внаслідок відсутності ефективної системи збирання та переробки твердих побутових відходів (ТПВ). На сьогодні вивіз сміття здійснюється за графіком, що не досить зручно для великої кількості жителів. Для населення є більш зручним та ефективним роздільний контейнерний збір сміття. Тому необхідним є встановлення сміттєвих баків. На території Терешківської громади функціонує комунальне підприємство «ЖЕО» Терешківської сільської ради, в обов´язки якого входить збір та видалення ТПВ, послуги з викачки рідких побутових відходів, благоустрій території ,надання житлово-комунальних послуг мешканцям та запровадження роздільного збору сміття з метою збереження навколишнього природного середовища та поліпшення умов проживання сільського населення.

Тому важливо, щоб сміття сортувалося правильно, що дасть зменшене навантаження на сміттєзвалища, а шкідливе для природи сміття збиралося у сміттєві баки та вивозилося для подальшої їх переробки.

Тому проєктом передбачається удосконалення кількість точок розміщення сміттєвих баків та встановлення їх там, де не вистачає відповідно до їх класифікації. Реалізація даного проєкту сприятиме покращенню екологічної ситуації у громаді та підвищенню екологічної культури жителів.
У рамках реалізації проєкту планується ряд заходів, спрямованих на підвищення рівня екологічної грамотності населення: проведення лекцій у закладах освіти та культури Терешківської громади, мінімізація кількості сміття, що потрапляє на захоронення – це лише простий крок, але величезний внесок у майбутнє громади та довкілля.

Перейти до вмісту