Ви тут:
Суспільство Україна 

У Мінінфраструктури заявили, що система автоматичного вагового контролю на дорогах готова до використання

Система автоматичного габаритно-вагового контролю (ГВК) на дорогах готова до експлуатації. Про це повідомляє сайт Міністерства інфраструктури.

“Міністерство інфраструктури продовжує реформування системи габаритно-вагового контролю за вантажівками задля збереження доріг від руйнування. Відтак, система автоматичного ГВК вже готова до експлуатації”, – йдеться у повідомленні.

Так, станом на 11 травня до Центру обробки даних ГВК Укртрансбезпеки підключено 37 WIM-комплексів, які вже передають інформацію щодо порушень габаритно-вагових норм.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, збереження доріг від руйнування є одним з ключових завдань, яке президент України Володимир Зеленський поставив перед відомством.

“Єдиний ефективних спосіб подолання перевантажень – повна автоматизація процесів. І ми зробили все, що в нашій компетенції, для запуску автоматичного ГВК. Але щоб система дійсно почала працювати і притягати до відповідальності порушників, необхідне якнайскоріше прийняття у другому читанні законопроєктів №3742 та №3743, які на законодавчому рівні закріплюють можливість фіксації порушень габаритно-вагових параметрів в автоматичному режимі”, – говорить Владислав Криклій.

Він зазначив, що ці законопроєкти покликані вирішити низкук законодавчих прогалин, які на сьогодні гальмують ефективний габаритно ваговий контроль. Зокрема, законопроєкти дозволять інспекторам Укртрансбезпеки зупиняти автоперевізників без обов’язкового залучення поліції. Документи також передбачають використання автоматизованих комплексів, що повністю виключає людський фактор. Законопроєкти також виключають можливість розрахунку розміру штрафу в ручному режимі через впровадження справедливих фіксованих штрафів.

Криклій також підкреслив, що після прийняття законодавчих змін відомство не обмежуватиметься автоматичними комплексами WIM, яких вже понад 50. Так, метою Мінінфраструктури, за його словами, є автоматизація усіх комплексів включно з діючими стаціонарними ГВК.

Всього до кінця року Мінінфраструктури у співпраці з Укравтодором у Укрінфрапроєктом планує встановити понад 100 таких комплексів, які будуть підключені до Центру обробки даних ГВК.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту