Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці коронавірусну хворобу на стаціонарі лікують 150 мешканців

Станом на сьогодні в умовах стаціонару коронавірусну хворобу лікують 150 жителів міста та Кременчуцького району, на кисневої терапії потребують 72 пацієнти. Амбулаторно під наглядом сімейних лікарів COVID-19 долають 442 кременчужанина.

Як зазначила на штабі з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації заступник міського голови Ольга Усанова, кілька тижнів у місті зафіксована стабілізація показників захворюваності на ГРВІ та COVID-19,інформує сайт Кременчуцької міськради.

За її інформацією, поточного тижня із симптомами ГРВІ до сімейних лікарів звернулося 116 дорослих і 263 дитини. На стаціонарному лікуванні із пневмоніями перебувають 144 особи, із них – 79 мають тяжкий перебіг хвороби. Зокрема, у лікарні «Кременчуцька» такий діагноз лікують 38 пацієнтів, у І міській лікарні – 36 пацієнтів, ЦРЛ – 40 пацієнтів, дитячій лікарні – 8 пацієнтів, у лікарні «Правобережна» – 3 пацієнтів і лікарні «Придніпровська» із негативним тестом доліковується 19 осіб.

Всього від початку пандемії в місті зареєстровано 9007 випадків COVID-19. Станом на сьогодні побороло цю хворобу 8262 кременчужанина.

За інформацією заступника міського голови Ольга Усанова, якщо ситуація щодо стабілізації показників захворюваності на ГРВІ та COVID-19 продовжуватиметься і надалі, І міську лікарню поступово виводитимуть із статусу ковідного шпиталю.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту