Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці готуються до купального сезону

Питання підготовки до купального сезону 2021 року у Кременчуці обговорювали на засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, у Кременчуці 17 традиційних місць відпочинку жителів біля водних об’єктів міста, 4 з них – офіційні, 13 – стихійні, паспортиризовані 2 пляжі – центральний міський пляж та пляж у парку «Воїнів Інтернаціоналістів». Облаштовані місця для відпочинку біля води – намита коса в районі парку “Придніпровський”, район кафе-бару “Афіни”, район колишньої човнової станції “Демурівка” у Крюкові, район колишньої човнової станції “Демурівка” біля бару ” Восьминіг “, район човнової станції № 1 по вулиці Чумацький шлях, по вулиці Керченській в районі садиб №№ 20, 22, район спорткомплексу «СпортЛайф» по проспекту Лесі Українки, 120, район перехрестя вулиці Героїв Крут та вулиці Героїв України.

Про це повідомляється на сайті Кременчуцької міськради.

Місця стихійного масового відпочинку біля води – район кварталу № 304, район перехрестя вулиці Вершигори та проспекту Полтавського, мікрорайон “Озерний”, район бару “Старий Томас”, район бару “Пальміра”, озеро в парку «Студентський», що на І Занасипі, озеро в районі вул. Мічуріна (ІІІ Занасип).

Відповідно до рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на території міських пляжів, пляжів дитячих та спортивно-оздоровчих таборів та місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Кременчуцької міської територіальної громади мають бути проведені заходи з обстеження та очищення акваторій дна. Впродовж купального сезону відповідними службами має забезпечуватися дотримання санітарного стану та підтримання належного порядку. На закріпленій прибережній території у місцях масового відпочинку населення біля води встановлять щити з надписами «Купатися заборонено», «Вживання спиртних напоїв заборонено». На період купального сезону комунальному підприємству «Кременчук АКВА-СЕРВІС» дано доручення укомплектувати штат матросами – рятувальниками, провести їх підготовку та забезпечити роботу сезонних рятувальних постів відповідно до переліку місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Кременчуцької міської територіальної громади.

Кременчуцькому міськрайонному відокремленому підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» рекомендовано до початку купального сезону провести лабораторні дослідження води в водоймах у місцях масового відпочинку людей, а в подальшому – щотижнево проводити такі дослідження.

Директору КП «Кременчукводоканал» та директору КП «Науковий центр еколого-соціальних досліджень» дано доручення в місцях масового відпочинку населення біля води, а саме на р. Дніпро в районі бару «Восьминіг», на р. Сухий Кагамлик в районі спорткомплексу «СпортЛайф», озеро в Студентському парку (перший Занасип), озеро в районі вул. Мічуріна (третій Занасип) під час купального сезону проводити лабораторні дослідження поверхневих вод не рідше двох разів на місяць, про результати досліджень та погіршення якості води інформувати населення міста.

Протягом купального періоду також проводитимуться рейдові перевірки місць масового відпочинку населення біля води з метою профілактичної та роз’яснювальної роботи щодо правил поведінки людей на воді, небезпеки купання в необладнаних місцях, розпивання спиртних напоїв у місцях масового відпочинку громадян на водних об’єктах та заборони купання у стані алкогольного сп’яніння.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту