Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цього літа кременчужани зможуть оздоровити своїх дітей у 4 позаміських і 1 профільному таборах

Цього року мережа закладів оздоровлення та відпочинку дітей Кременчука складатиметься з 1 профільного (КЮМ «Гардемарин») та 4 позаміських дитячих оздоровчих закладів («Зоряний», «Супутник», «Ерудит», «Сонячний»).

Про це на засіданні міського штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей Кременчуцької міської територіальної громади повідомив директор департаменту у справах сімей та дітей виконкому міської ради Андрій Макаров, інформує сайт Кременчуцької міськради.

За його інформацією, через запровадження карантинних обмежень у поточному році пришкільні та профільні дитячі заклади оздоровлення та відпочинку з денним перебуванням на базах загальноосвітніх навчальних закладів працювати не будуть.

У 2021 році з бюджету Кременчуцької міської територіальної громади на оздоровлення дітей було виділено – 7 млн. 264 тис. 341 грн. Із цієї суми спрямовані кошти на оздоровлення 273 дитини, які потребують особливої уваги та підтримки, та 32 дитини з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування, разом з супроводжуючою особою.

На механізм відшкодування частини вартості путівки дитячим закладам оздоровлення та відпочинку за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які зареєстровані на території Кременчуцької міської територіальної громади виділено з бюджету Кременчуцької міської територіальної громади 1 млн. 800 тисяч гривень, з обласного бюджету – 2 млн. 542 тисяч гривень. Сума відшкодування на одну дитину віком від 7 до 18 років становить 2 510 гривень. Путівками з частковим відшкодуванням планується забезпечити 1195 дітей.

На підготовку комунальних позаміських закладів оздоровлення та відпочинку «Зоряний» та його філії табору «Супутник» з міського бюджету було виділено 1 млн. 766 тис. 661 грн.. На відпочинок дітей на базі комунального закладу позашкільної освіти «Клуб юних моряків «Гардемарин» в дитячому закладі праці та відпочинку «Юнга» з цілодобовим перебуванням дітей, з бюджету Кременчуцької міської територіальної громади виділено 72 тис. 680 грн.

фото ілюстративне

 

Перейти до вмісту