Ви тут:
Спорт Суспільство Україна 

Три роки тому в Україні вперше пройшов фінал Ліги Чемпіонів: як це було

НСК “Олімпійський” ввечері перетворився на футбольну столицю світу.

26 травня 2018 року ввійшов до історії українського футболу. Саме цього дня на головному футбольному стадіоні країни, НСК “Олімпійський” пройшов фінальний матч Ліги Чемпіонів УЄФА, у якому англійський “Ліверпуль” протистояв мадридському “Реалу”.

Насправді футбольне свято у столиці України тривало з 24 травня. Його стартом стало відкриття для всіх бажаючих величезної фанзони, яка розташувалася на Хрещатику, який на цей період став пішохідною зоною. Протягом наступних трьох днів відвідали десятки тисяч вболівальників. Того ж вечора на стадіоні “Динамо” відбувся фінал жіночої Ліги чемпіонів, у якому перемогу святкував французький “Ліон”.

Протягом наступних днів до фан-зони на зустрічі з вболівальниками приходили зірки футболу минулих років. Наприклад, Владімір Шміцер – автор голу у легендарному фіналі Ліги Чемпіонів 2005 року.

Нарешті, апогеєм футбольного тижня став фінал ЛЧ: “Реал” переміг “Ліверпуль” 3:1, який ввійшов до історії як останній матч Криштіану Роналду за “вершкових” та катастрофічний вечір для кіпера англійців Лоріса Каріус.

Автор фото — фотокореспондент ОКІА “Новини Полтавщини Олег Дубина.

Перейти до вмісту