Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Садиба Закревських потрапила у проєкт “Велика реставрація”

Експертна рада при Міністерстві культури та інформаційної політики оголосила список проєктів, що увійшли до “Великої Реставрації”. Він сформований у рейтинговому порядку. Це 109 об’єктів, які розташовані по всій Україні. І серед них є й пам’ятка національного значення, що знаходиться на Пирятинщині – садиба Закревських, яку відвідував Тарас Шевченко.

Садиба посіла 19 місце в рейтингу, тож є ймовірність, що реставрація почнеться вже наступного року. Загалом же реалізація проєкту розрахована на три наступні роки. Список першочергових об’єктів “Великої Реставрації”, з яких розпочнеться проєкт, відповідно до рекомендацій експертної ради, у МКІП підпишуть та опублікують найближчим часом.

“Тепер із впевненістю можемо сказати, що “Велика Реставрація” виходить на новий етап. Це вагомий крок до порятунку і збереження нашої спадщини. Адже вона невід’ємна частина нашої ідентичності, історії та нас самих. Цей проєкт наочний приклад розуміння ваги культури і поступової зміни усвідомлення та ставлення до культури на рівні держави. Обрані об’єкти – лише початок, адже із запуском процесу реставрації – його вже не спинити, що доводить досвід європейських країн”, – наголосив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму Телеграм-каналі.

фото з сайту Пирятинської громади

Перейти до вмісту