Ви тут:
Суспільство Україна 

Ринок землі турбує великих гравців, адже більшість з них не матимуть можливості брати участь в ньому, – Роман Сластьон

Ринок землі, насамперед, турбує великих гравців, адже більшість з них не матимуть можливості брати участь в ньому.

На цьому під час виступу на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Земля» наголосив генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Роман Сластьон.

«Ринок землі турбує всіх сільгоспвиробників і насамперед він турбує великих гравців, адже більшість з них не матимуть можливості напряму, в широкому розумінні, брати участь в цьому ринку і купувати, продавати землю сільськогосподарського призначення. Насамперед для великих компаній цікава подальша оренда землі для того, щоб вести свою основну активність – виробляти продукцію сільського господарства, чи то рослинництво, чи то тваринництво», – зазначив Сластьон.

Він підкреслив, що у форматі обігу сільськогосподарських земель важливим моментом є можливість захисту.

«В першу чергу, захисту земельного банку, який є в обробітку компаній. Компанії, і великі, і середні, навряд чи будуть активними гравцями на цьому ринку. Вони будуть давати можливості, якщо вони дійсно будуть, тим пайовикам, власникам земельних ділянок, які звертаються з проханням викупити їхні земельні ділянки, все ж таки піти на зустріч і укласти такі угоди», – припустив Сластьон.

Перейти до вмісту