Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Робоча група розглянула проєкти на конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавщини: завтра розпочинається голосування

Завтра, 21 травня, розпочинається голосування за проєкти екологічних громадських ініціатив Полтавської області. Їх відповідність до вимог постанови Кабміну від 17.09. 1996 №1147 “ Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів” проаналізували на засіданні робочої групи з супроводу конкурсу.

Загалом, на конкурс громади Полтавщини подали 121 проєкт. Більшість з них без зауважень виставлять на голосування, частину потрібно буде доопрацювати. Є й ті проєкти, які до участі в даному конкурсі не допустили через невідповідність вимогам постанови.

“За три роки реалізації конкурсу екологічних громадських ініціатив було подано всього 365 проєктів. З цих проєктів 79 були визнані переможцями. Цьогоріч найактивнішими є Лубенська, Зіньківська, Лохвицька, Градиська громади. Значна частина цих ініціатив стосувалася облаштування екопарків, екосадів, зелених зон, зелених класів. Також є типові проєкти: придбання контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відході, проведення екологічних заходів, попередження лісових пожеж, боротьба зі шкідливими рослинами. Були і оригінальні проєкти, подані вперше”, – розповіла заступник начальника відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату Полтавської обласної ради, секретар робочої групи Олеся Дроботенко.

Нагадаємо, фінансування екологічних громадських ініціатив Полтавської області проводиться за рахунок коштів обласного бюджету та бюджету місцевих рад у співвідношенні 50х50: 50 % (до 50 тис. грн) з обласного бюджету та 50 % або більше з бюджетів місцевих рад.

Голосування за проєкти стартує з 21 травня і триватиме до 2 червня. Переможців мають озвучити вже 5 червня.

Голосування в електронному вигляді здійснюється в електронній системі шляхом авторизації особи за допомогою системи «BankID», «MobileID», CAP/електронного цифрового підпису. Авторизований користувач може проголосувати не більше, ніж за 3 проєкти. Після завершення кінцевого терміну голосування інформаційно-комунікаційна система «SMARTREGION Полтавської області» здійснює підрахунок електронних голосів автоматично. Остаточний бал проєкту обчислюється відповідно до обґрунтування та прикладу розрахунків остаточного балу проєктів за допомогою вагового коефіцієнта.

До речі, цьогоріч поза конкурсом залишилося 15 громад, які не подали жодного проєкту.

Перейти до вмісту