Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Рятувальники Полтавщини закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки

З метою попередження виникнення пожеж в житловому секторі та в природних екосистемах, 27-28 травня рятувальники Полтавщини провели профілактичні бесіди у місті Полтава, селищах міського типу Семенівка та Чутове.


Під час цих заходів рятувальники роз’яснювали правила пожежної безпеки, розповідали як необхідно діяти у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події, а також роздавали тематичні пам’ятки, листівки та інструкції щодо дотримання пожежної безпеки, повідомляє сайт ГУ ДСНС в Полтавській області.

Фахівці Служби порятунку «101» наголошують, що пожежі на відкритій території несуть небезпеку для здоров’я та життя людей, навколишнього середовища, приватного майна та водіїв, адже внаслідок задимленості від багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Також, рятувальники звертають увагу громадян і на відповідальності згідно чинного законодавства за самовільне випалювання рослинності або її залишків, розпалювання вогнищ та застосування відкритого вогню в лісових масивах.

Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки! Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню.

Якщо ви помітили займання сухої трави, чагарників, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером 101.

фото ДСНС

Перейти до вмісту