Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Понад 13,6 млрд грн податків надійшло до бюджетів усіх рівнів від платників Полтавщини з початку року

Протягом січня-квітня 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками податків області сплачено 13 млрд 645,9 млн гривень.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Полтавській області.

«До державного бюджету зібрано платежів у сумі 9 млрд. 398,2 млн грн., в тому числі до загального фонду державного бюджету збір склав – 9 млрд. 395,6 млн. гривень», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Лавров.

В розрізі основних бюджетоформуючих податків до загального фонду державного бюджету надійшло: податку та збору на доходи фізичних осіб – 1 млрд 80,2 млн. грн, в тому числі військового збору – 233,9 млн грн; податку на прибуток – 1 млрд 746,1 млн грн; ПДВ – 1 млрд 743,6 млн грн.; акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) – 339,5 тис грн; рентної плати за користування надрами – у 1,8 рази; екологічного податку – 26,4 млн гривень.

У порівнянні із відповідним періодом минулого року приріст надходжень забезпечено: по податку та збору на доходи фізичних осіб – на 17,1 відсотки, по податку на прибуток – в 1,4 рази, по податку на додану вартість – на 33,1 відсотки, рентній платі за користування надрами – у 1,8 рази, екологічному податку – на 26,4 відсотки.

Очільник обласного управління ДПС подякував платникам Полтавщини та звернув увагу, що результати роботи податкової служби безпосередньо залежать від сумлінності платників податків та відповідального виконання ними своїх конституційних обов’язків, що в свою чергу впливає як на розвиток територіальної громади, так і розвиток країни в цілому.

Перейти до вмісту