Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавський симфонічний оркестр готує дитячу програму: як пропонують розважити дітей під час літнього відпочинку

На час роботи пришкільних таборів для дітей у Полтаві можна організувати культурне дозвілля й ознайомити їх з симфонічною музикою.

Спеціальну дитячу програму готує Полтавський академічний симфонічний оркестр. Про це “Новинам Полтавщини” розповів директор оркестру Михайло Малько.

“Ми плануємо проводити концерти для дітей. У школах навчання триває до 9 червня. Невдовзі після цього запрацюють пришкільні табори. Хочемо попрацювати з дітьми. У нас є програма “Чарівна паличка диригента”. Там не тільки концерт, музиканти ще й розповідають про музику, інструменти. Ще є нова програма, зараз тривають репетиції. Це буде “Мультфеєрверк”, хочемо осучаснити музику з діснеївських мультфільмів, кінофільмів, наприклад, “Зоряні війни”, “Пірати Карибського моря” тощо”, – розповів Михайло Малько.

Детальну інформацію про дитячі концерти повідомлять згодом. Також ще працюють над форматом таких виступів. Адже, за словами директора оркестру, в умовах “жовтої” зони карантину дітей у залі повинно бути не більше 30. А це буде економічно необґрунтовано.

“Для дорослих дозволена 50% заповнюваність у залі. Для шкільної категорії — 30 осіб. Це не дуже вигідно, адже на сцені перебуває 45 музикантів, а в залі — ще менше людей. Ми чекаємо, можливо, буде пом’якшення щодо карантинних обмежень безпосередньо для дітей. Один з варіантів — провести концерти на вулиці, але все залежатиме від погодних умов. Тому ще зарано остаточно говорити про формат проведення, варіанти ще опрацьовуємо”, – зазначив директор.

Нагадаємо, голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що на Полтавщині може невдовзі запровадити «зелену» зону карантину. Тоді будуть зняті усі карантинні обмеження, окрім носіння масок та дотримання правил епіднебезпеки.

Перейти до вмісту