Ви тут:
Спорт Суспільство 

Перший після Шевченка: вперше за 16 років українець зіграє у фіналі Ліги Чемпіонів

Олександр Зінченко вписав своє ім’я в історію українського футболу.

Напередодні визначився перший фіналіст Ліги Чемпіонів — 2021, вирішальний матч розіграшу якого пройде у Стамбулі.

Ним став англійський Манчестер Сіті.

Як повідомляє Кореспондент, після перемоги в Парижі над ПСЖ з рахунком 2:1, команда Гвардіоли обіграла суперника і на своєму полі з рахунком 2:0.

У стартовому складі своєї команди вийшов українець Олександр Зінченко і він був чи не найпомітнішою фігурою на старті поєдинку.

Вже на 7-й хвилині арбітр призначив пенальті, відреагувавши за відмашку гравців ПСЖ нібито за гру Зінченка рукою. Насправді українцеві м’яч потрапив в плече і суддя після перегляду VAR скасував своє рішення.

Минуло кілька хвилин і Зінченко вже став активним учасником моменту біля протилежних воріт. Едерсон від своїх воріт вибив м’яч на українця на 85-90 метрів, Зінченко зробив ривок зі своєї половини поля, прийняв м’яч на лівому фланзі, віддав на Де Брюйне, який пробив. Удар бельгійця заблокували, але м’яч відлетів вправо до Марезу, який пробив між ніг Навасу.

ПСЖ міг відразу відігратися, але Маркіньос пробив головою з близької відстані в поперечину після навісу з лівого флангу. Трохи пізніше Ді Марія поруч зі штрафного відібрав м’яч у Бернарду Сілви, якого рукою вкинув Едерсон і пробив в сантиметрах від порожніх воріт, куди не встиг повернутись голкіпер.

Але після цих двох моментів Ман Сіті відсунув гру від своїх воріт, хоча парижани і більше володіли м’ячем.

Ман Сіті почав грати на контратаках і це принесло свої плоди на 63-й хвилині, коли вихід 3 в 2 завершився голом. Фоден обігрався з Де Брюйне, віддав на дальню штангу, де самотній Марез пробив над Навасом, оформивши дубль.

Фактично відразу Ді Марія залишив команду в меншості, відмахнувшись від Фернандіньо ногою за межами поля. Нерв гри відразу піднявся, арбітр виписав кілька жовтих карток, зокрема Зінченку, який вирішив повиясняти відносини з Паредесом і лише Фернандіньо в агресивній формі змусив українця заспокоїться і зумів відвести його від неприємностей.

Що стосується гри, то вона фактично завершилася. Фоден міг доводити рахунок до вищого, але потрапив в штангу.

Ман Сіті вперше в історії вийшов у фінал Ліги чемпіонів, Гвардіола дістався туди вперше за десять років і вперше після відходу з Барселони. Також вперше з 2005 року у вирішальному матчі зіграє українець (Олександр Зінченко).

Фінальний матч проти Челсі або Реала Ман Сіті зіграє 29 травня в Туреччині.

Перейти до вмісту