Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Основне завдання – відновити електропостачання до населених пунктів Кременчуцького району на постійній основі, – Євген Греков

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Євген Греков взяв участь у засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Кременчуцького району. На ньому обговорювали питання забезпечення на постійній основі жителів Новогалещинської та Пришибської територіальних громад електропостачанням.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

«Наразі електропостачання у шістьох селах Новогалещинської тергромади відновлене. Залишається без світла село Єристівка Пришибської громади. За словами голови цієї громади, 19 домогосподарств, близько 60 людей без електроенергії. Серед відключених будівель немає об’єктів критичної, соціальної інфраструктури. Проте в домогосподарствах проживають люди похилого віку, які потребують відповідного супроводу. Наразі силами Єристівського ГЗК організовано підвіз води до будинків. Працює один із потужних генераторів, який забезпечує частину домогосподарств електропостачанням», – повідомив Євген Греков.

Він наголосив, що подачу світла потрібно забезпечити на постійній основі.

«Розуміємо, що в цій ситуації прийнято тимчасове рішення. Основне завдання – відновити електропостачання до населених пунктів на постійній основі», – наголосив Євген Греков.

На засіданні місцевої комісії ТЕБ і НС прийняли кілька рішень. Зокрема, про створення профільної робочої групи з вирішення ситуації. До її складу увійдуть працівники РДА, Полтаваобленерго, ГЗК, територіальних громад, експерти у сфері енергозабезпечення, технічні фахівці. Вони обстежать місця тимчасового приєднання населених пунктів Новогалещинської територіальної громади до мереж Біланівського ГЗК щодо дотримання безпечності цього приєднання, наявності потенційних загроз, які може створити це приєднання для населення, яке отримує електроенергію з мереж ГЗК.

«Постачання населенню електроенергії має бути якісним і безпечним. Безпечним для людей і для мереж у населених пунктах, – сказав Євген Греков. – Робоча група опрацює всі варіанти технічних рішень щодо відновлення електропостачання на постійній основі та електричних мереж, які були зруйновані, та оперативно повинна надати висновки».

Євген Греков зазначив, що дві територіальні громади й Кременчуцька РДА разом з органами соцзахисту мають забезпечити соціальний супровід людей, які потребують соціальної допомоги для усунення наслідків тривалого відключення електроенергії. Насамперед – жителів Єристівки, а також шістьох сіл Новогалещинської територіальної громади.

Крім того, в цих населених пунктах мають посилити охорону громадського порядку, щоб не допустити порушень, фактів мародерства чи заподіяння шкоди майну осіб.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту