Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині від COVID-19 вакцинували понад 42 тисячі людей, – Олег Синєгубов

Наразі в Полтавській області щеплення від коронавірусної інфекції отримали понад 42 тисячі людей із пріоритетних груп населення. При цьому другою дозою вакцинували понад 3 тисячі полтавців.

Про це на своєму телеграм-каналі повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Через мобільний додаток «Дія» на вакцинацію вже записалися 14 тисяч 175 жителів Полтавщини.

“Єдиний спосіб, що дасть змогу нам із вами, нашим дітям повертатися додому здоровими – це вакцинація. Подавати заявку на щеплення дуже легко: на офіційному сайті «Дії», через додаток у смартфоні, в контакт-центрі МОЗ за номером 0 800 60 20 19 або ж у сімейного лікаря”, – зазначив Олег Синєгубов.

Загалом, на сьогодні в Україну поставили понад 2 мільйони доз вакцини, а кількість вакцинованих осіб становить більше 1 мільйона, повідомляє Урядовий портал.

Як відзначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, 40% населення мають бути вакциновані за кошти держбюджету. Він наголосив, що всіх, хто захоче вакцинуватись — вакцинують безкоштовно.

«Дякуємо народним депутатам за виділення достатньої кількості коштів — 10 млрд грн із державного бюджету. Є угода зі Світовим банком на 90 млн доларів, з яких частина буде витрачена на закупівлю вакцин. Ще 50 млн євро отримаємо від Європейського інвестиційного банку для того, аби провести вакцинацію», — зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, Уряд наразі має прямі контракти та домовленості з виробниками вакцини на 34 мільйони доз вакцини, ще 8 мільйонів доз має надійти за ініціативою COVAX. Зокрема, Україна має домовленості на поставку 20 мільйонів доз вакцини від компанії Pfizer-BioNTech, 10 мільйонів доз — від Novavax, понад 10 мільйонів доз — від AstraZeneca/Oxford та майже 2 мільйони доз від компанії Sinovac Biotech.

фото dw.com

Перейти до вмісту